Прочетен: 1146 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 27.10.2013 08:54
Две издания- една мечта- щастливи чрез нашата храна
Екипът, осъществил авторската идея за реализиране на проекта щастливи чрез нашата храна ви отправя покана за участие и интерес
Предстои издаване на първата по рода си Кулинарна психология, и първото по рода си печатно издание на тази тема -каталог на щастливите храни днес.
Имаме предложение към Вас за участие в издаването на каталог на щастливите храни днес. Това ще бъде една уникално и полезно за съвременния човек издание, което ще е очаквано и желано четиво от българските семейства.
Книгата Кулинарна психология се радва на небивал медиен интерес, още преди нейното излизането й от печат.
Ако проявявате интерес, свържете се с нас, за да уговорим параметрите и възможностите за участие!
/ има различни варианти/.
- МАЛКИ ОБЯВИ | НОВИНИ | ИНТЕРВЮ | КОМЕНТАР | В СНИМКИ | АУДИО | КИНО | ТЕАТЪР | СПРАВОЧНИК | КАМЕРИ
Начало » Регионални новини » Новини от Стара Загора
- Размер на шрифта:
26 октомври 2013 19:28 | Деляна Бобева |1КоментирайПрепоръчай (1)
Мария Рачева © Дарик Още по тематаПсихолог: Все по-често се храним по навик, а не защото сме гладни Казанлъчанка издава "Кулинарна психология"
Как да сме щастливи, чрез храната, която консумираме?
Кои са щастливите храни, и какво послание изпращаме до другите, чрез това, което ядем? Какво е за нас храната? Първична потребност, хранителна стойност, витамини, преживяване, израз на любов, сигурност и грижа или просто запълване на липси, които ни тормозят?
Отговори на тези и на още десетки въпроси, свързани с храната на българите и характерите дава първата по рода си у нас „Кулинарна психология".
Автор на току-що излязлата от печат книга е психоложката от Казанлък Мария Стефанова Рачева.
"Храната, която човек предпочита, подсказва за неговия характер и произход, е тезата на психолога Мария Рачева.
Според нея, хората от Северозапада обичат повече лютиви и пикантни подправки, което пък обяснява техния по-остър и пиперлив език. За разлика от хората в Казанлъшко, където се консумира повече сладко и тесто, храна, характерна за гостоприемни и спокойни хора, сподели за Дарик авторката на "Кулнарна психология".
Четивото, „заченато" преди две години, е с амбицията да се превърне в настолна книга за всеки уважаващ и обичащ себе си и здравето си човек, в своеобразен учебник по психология и разгадаване на характеровите особености, в предизвикателство за кулинари.
Енциклопедията разглежда и въпросите за различните видове хранения на човек: социално, идейното , свободно, търси отговорите на фундаменталните въпроси:
"Грях ли е чревоугодничеството, какво е преяждането и какво може да ни причини насилственото хранене?"
Специална глава в книгата е посветена на българските християнски празници и ястията, които се приготвят за тях. Авторката е подбрала интересни и забравени рецепти от различни етнографски области на България, приготвяни от дедите ни за различните празници и носещи съответните енергии.
Всички средства от продажбата на "Кулинарната психология" ще се използват за издаването и на Каталог на щастливите храни, който ще е част от голяма национална кампания.
Книгата на Мария Стефанова е своеобразен реверанс към производителите на биохрани и почитателите на здравословното хранене.
Официалната среща на читателите с "Кулинарната психология" на Мария Стефанова е на 7-ми ноември в Казанлъ