Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2011 18:21 - Кулинарна психология
Автор: culinarpsycholog Категория: Новини   
Прочетен: 1146 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.10.2013 08:54



Две издания- една мечта- щастливи чрез нашата храна

Екипът, осъществил авторската идея за реализиране на проекта щастливи чрез нашата храна  ви отправя покана за участие и интерес

Предстои издаване на първата по рода си Кулинарна психология, и първото по рода си печатно издание на тази тема -каталог на щастливите храни днес.

Имаме предложение към Вас за участие   в издаването на каталог  на щастливите храни днес. Това ще бъде една уникално и полезно за съвременния човек издание,  което ще е очаквано и желано четиво от българските семейства.

Книгата Кулинарна психология се радва на небивал медиен интерес, още преди нейното излизането й от печат.
Ако проявявате интерес, свържете се с нас, за да уговорим параметрите и възможностите за участие!
/   има различни варианти/.

Начало » Регионални новини » Новини от Стара Загора

  • Размер на шрифта:
  •  
  •  
Излезе книгата за сладките манджи и лютивите хора

26 октомври 2013 19:28 | Деляна Бобева |1КоментирайПрепоръчай (1)

imageМария Рачева © Дарик     Още по темата
  imageПсихолог: Все по-често се храним по навик, а не защото сме гладни   imageКазанлъчанка издава "Кулинарна психология"  

Как да сме щастливи, чрез храната, която консумираме? 
Кои са щастливите храни, и какво послание изпращаме до другите, чрез това, което ядем? Какво е за нас храната? Първична потребност, хранителна стойност, витамини, преживяване, израз на любов, сигурност и грижа или просто запълване на липси, които ни тормозят?
Отговори на тези и на още десетки въпроси, свързани с храната на българите и характерите дава първата по рода си у нас „Кулинарна психология". 
Автор на току-що излязлата от печат книга е психоложката от Казанлък Мария Стефанова Рачева.

"Храната, която човек предпочита, подсказва за неговия характер и произход, е тезата на психолога Мария Рачева.

Според нея, хората от Северозапада обичат повече лютиви и пикантни подправки, което пък обяснява техния по-остър и пиперлив език. За разлика от хората в Казанлъшко, където се консумира повече сладко и тесто, храна, характерна за гостоприемни и спокойни хора,  сподели за Дарик авторката на "Кулнарна психология". 
Четивото, „заченато" преди две години, е с амбицията да се превърне в настолна книга за всеки уважаващ и обичащ себе си и здравето си човек, в своеобразен учебник по психология и разгадаване на характеровите особености, в предизвикателство за кулинари. 
Енциклопедията разглежда и въпросите за различните видове хранения на човек: социално, идейното , свободно, търси отговорите на фундаменталните въпроси: 
"Грях ли е чревоугодничеството, какво е преяждането и какво може да ни причини насилственото хранене?"

Специална глава в книгата е посветена на българските християнски празници и ястията, които се приготвят за тях. Авторката е подбрала интересни и забравени рецепти от различни етнографски области на България, приготвяни от дедите ни за различните празници и носещи съответните енергии.

Всички средства от продажбата на "Кулинарната психология" ще се използват за издаването и на Каталог на щастливите храни, който ще е част от голяма национална кампания.

Книгата на Мария Стефанова е своеобразен реверанс към производителите на биохрани и почитателите на здравословното хранене.

Официалната среща на читателите с "Кулинарната психология" на Мария Стефанова е на 7-ми ноември в Казанлъ




Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: culinarpsycholog
Категория: Новини
Прочетен: 11659
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031