Добре дошли на премиерата на първото издание на „Кулинарна психология”, автор Мария Рачева –психолог от град Казанлък.
Книгата е резултат от изводи и препоръки към читателя от консултантската практика на автора по проблемите на взаимодействието между психичното здраве на човека и храненето.
Направени са наблюдения в етнологичен, културно-исторически и психо-социален аспект за връзката, последиците и тенденциите в начините на приготвяне, споделяне и консумиране на храната, с личностната устойчивост и състояние на здраве на съвременника. Изследванията са проведени през последните 12 години в различни среди на българското общество.
Читателите ще прочетат за първи път интересни факти за възможностите да подобрят емоционалния си баланс, както и да се обърнат по-смело към забравени добри практики на приготвяне и споделяне на храната.
Национална кампания под мотото „ЩАСТЛИВИ ЧРЕЗ НАШАТА ХРАНА”ще стартира от месец ноември, с премиера на книгата „Кулинарна психология”, и ще продължи през цялата следваща година.
Заключителното събитие на кампанията е коледен фестивал на щастливите храни. Той ще се състои през месец декември 2014 година.
Ще се радваме, ако и вие подкрепяте каузата - осигуряване на спокоен и балансиран живот чрез българските традиции в културата на храненето.
04.11. 2013 г.
Град Казанлък
ПОЗДРАВИ
Мария Рачева
SKYPE: mariaracheva1